Leuk om te doen

 

Wat te doen op de Veluwe? 

Ontspanjenu.nl heeft een aantal tips voor u op een rijtje gezet. Op de Veluwe is er voor iedereen iets te doen, of u nu graag gaat winkelen of toch liever het zwembad op zoekt, de Veluwe heeft het!
Wandelen op de Veluwe

Wandelen op de Veluwe

Onze vakantiewoningen staan op de Veluwe. Vanuit uw vakantiehuis loopt u zo het bos in. Ook kunt u in de omgeving heerlijk wandelen en fietsen.

Heel dichtbij huis ligt een schitterende zandafgraving, waar uw kinderen zich de hele dag wel kunnen vermaken. Ook leuk voor de kinderen is de nabijgelegen uitkijktoren De Koepel.

Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt niet ver bij ons vandaan, een stukje naar het oosten. Het bestaat uit maar liefst 5.500 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. U kunt ook een mooie huifkarrentocht door de natuur maken.
Zwemmen en wellness

Zwemmen en wellness

Op een steenworp afstand van uw vakantiehuis ligt het dorpje Lunteren. Daar vindt u Bosbad Lunteren en Sauna de Veluwe.
 
Adres
Bosbad Lunteren
Boslaan 91
6741 KE Lunteren
Pretparken en speelparadijs

Pretparken en speelparadijs

Kinderspeelparadijs De Schatkids ligt in Veenendaal, iets ten zuidwesten van Lunteren.
 
Familiepretpark Julianatoren ligt in Apeldoorn.
 
Vlakbij Biddinghuizen, in Flevoland, ligt Walibi World.
 
Alle parken zijn goed te bereiken vanuit Lunteren. 
 
 
Dierenparken

Dierenparken

Burgers Zoo in Arnhem is een prachtig dierenpark met natuurgebieden uit de hele wereld. U maakt er kennis met het tropisch regenwoud (Bush), de rotswoestijn (Desert), het tropisch koraalrif (Ocean), de Oost-Afrikaanse savanne (Safari), het tropisch vloedbos (Mangrove) en het als laatst toegevoegde Maleise regenwoud (Rimba).

In Ouwehands Dierenpark in Rhenen leven bijzondere diersoorten in ruime en natuurlijke verblijven. Er is ook een grote, overdekte speeljungle: RavotAapia.

Wilt u wel eens andere apen zien dan die van uzelf, ga dan naar De Apenheul.

Ging u vroeger wel eens naar het Dolfinarium met schoolreisje? Was het toen nog zoiets als een groot zwembad met een dolfijnenshow? Ga dan weer eens terug naar Harderwijk, want het is nu een uitgebreid dierenpark.
Burgers' Zoo
Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem
Musea

Musea

Wat u kunt zien in het Barneveldse Pluimveemuseum, dat hoeven we u waarschijnlijk niet uit te leggen.

Het voormalige koninklijke paleis Het Loo in Apeldoorn is opengesteld voor publiek. Het museum geeft een beeld van de historische band tussen het Huis van Oranje-Nassau en de Nederlanden.

In Arnhem vindt u het Nederlands Openluchtmuseum. Daar komt de geschiedenis van Nederland tot leven, onder meer in de oude huizen die naar dit museum zijn verplaatst.

Op de Hoge Veluwe vindt u het Kröller-Möller museum, met voornamelijk 19de en 20ste eeuwse beeldende kunst. Centraal staan de omvangrijke collectie werken van Vincent van Gogh en de beeldentuin.
Pluimvee Museum
Hessenweg 2A
3771 RB Barneveld